Ονομάζομαι Φρειδερίκη Αλμύρα και είμαι Κλινική Ψυχολόγος – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια.

Ολοκλήρωσα το βασικό τίτλο σπουδών μου στον τομέα της Ψυχολογίας, από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του University of East London. Στη συνέχεια, απέκτησα το μεταπτυχιακό μου τίτλο στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας ενώ παράλληλα ξεκίνησα τη ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση στη Κλινική Ψυχοθεραπεία – Υπνοθεραπεία, όπου επιτυχώς έλαβα το Δίπλωμα στην Κλινική Ύπνωση με ειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (General Qualification in Hypnotherapy Practice του General Hypnotherapy Standard Council) από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, συνεχίζω τη ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Υπνοθεραπεία από το National College of Hypnosis and Psychotherapy of London, ενώ συμπληρωματικά ολοκληρώνω επαγγελματική εκπαίδευση στην Μουσικοθεραπεία.

Θεωρώντας απαραίτητη τη συνεχόμενη επαγγελματική κατάρτιση, έχω εξειδικευτεί στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία Εξαρτήσεων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπρόσθετα, έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια τα οποία αφορούν σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αλλά και τα αποτελέσματα τους πάνω στις ψυχικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς.

Στο παρελθόν, έχω εργαστεί ως εθελόντρια στο κέντρο της Πυξίδας – Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές/ενημερωτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε σχολικές μονάδες του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχω εργαστεί σαν εθελόντρια ψυχολόγος στο PsyCare Welfare and Harm Reduction της Αγγλίας παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε όσους βιώνουν δύσκολες εμπειρίες, προσφέροντας εξειδικευμένες συμβουλές και πληροφορίες γύρω από τις ναρκωτικές ουσίες, σε συμμετέχοντες διαφόρων φεστιβαλικών εκδηλώσεων.

Είμαι εγγεγραμμένο μέλος του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (British Psychological Society), εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Μητρώο Κλινικών Υπνοθεραπευτών (General Hypnotherapy Register), όπως και στο Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC) της Αγγλίας. Επιπλέον, είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου με Αρ.Πρωτ. 594365 (16753).

Ασκώ το επάγγελμα του Ψυχοθεραπευτή – Υπνοθεραπευτή μέσω online συνεδρίας αλλά και στο ιδιωτικό μου γραφείο (Λουτρών 51, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης), κατόπιν συνεννόησης.

Χρησιμοποιώντας ολιστική προσέγγιση στην κλινική μου πράξη εργάζομαι με εφήβους και ενήλικες τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε θεραπευτικές ομάδες. Η θεραπεία παρέχεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.